Senioren

Landelijke gilden heeft ook een seniorenwerking, dit vanuit het gewest Londerzeel. Ook leden van LG Merchtem & Brussegemn kunnen hieraan deelnemen.Alle + leden krijgen in principe automatisch een uitnodiging hiervan.

Senioren

Eén oproep : Kom erbij, doe mee, voelt u niet te jong of te oud, maar laat u, samen met uw partner, leiden door uw Interesse! Tot op één van onze activiteiten,

Seniorenwerking Gewest Londerzeel
Programma Seniorenwerking 2022
26 ste jaargang

Beste 60-plusser,
Met deze folder bieden wij het nieuwe jaarprogramma voor het jaar 2022 aan.

We starten met onze Nieuwjaarsviering in zaal Flandria op 13 januari 2022 om 12u.
Op het menu - Tomaat-Pompoensoep. - Kaas- en Garnaalkroketten met rauwkost - Kalkoenfilet “Fine Champagne” met wintergroenten en gouden krakertjes - Dessertbord met koffie/thee (tot en met de koffie zijn er 4 dranken inbegrepen) Herman en Denise zorgen voor een gezellige muzikale omkadering.
Wij bieden U dit alles tegen de ledenprijs van: €65 per persoon. (niet-leden betalen €70) Inschrijven kan enkel door storting op het rekeningnummer: BE61 7341 4222 2217
De inschrijvingen worden afgesloten op woensdag 5 januari 2022

NIEUW !!!!! SPELNAMIDDAGEN
Voorlopige data: 27 januari en 24 maart Indien dit een groot succes blijkt zullen deze spelnamiddagen elke vierde donderdag van de maand georganiseerd worden. Alle spelen komen aan bod: zowel kaarten als gezelschapsspellen.

10 februari 2022 : Veilig op het web
Tijdens deze voordracht over cybersecurity leer je de gevaren van het gebruik van het internet en de daaraan verbonden toestellen kennen. Door het linken van internetgevaren aan concrete, alledaagse voorbeelden wordt je beter in het herkennen van de gevaren.

10 maart 2022 : Mooie mobiele kiekjes Geen professionele foto’s zonder duur fotomateriaal? Klopt niet! De beste camera is diegene die je steeds bij je hebt. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de technische opties van je smartphone, begeleidt de lesgever je bij het nemen van de juiste foto’s en laat hij/zij je zien hoe je deze kan bewerken met een gratis app. 

14 april 2022 : Olivia zingt Olivia zingt solo met eigen begeleiding van gitaar en percussie. Een repertoire vanaf de jaren ’60 tot nu met meezingers, chansons en kleinkunst. Het geheel wordt verweven met sketches, het vertellen van anekdotes en gepaste moppen. Humor is de rode draad.

13 oktober 2022 : Geheugen en vergeten De voordracht wordt gegeven door Michael Portzky, neuropsycholoog en auteur van verschillende werken. Hij staat stil bij vragen zoals ‘Is elke vorm van vergeten gelijk?’, ‘Wat is de invloed van leeftijd?’, ‘Wat valt er aan te doen?’ ‘Hoe kan geheugen getest worden?’. Er is nadien voldoende ruimte om vragen te stellen. De aanwezigen krijgen eveneens een samenvatting van de getoonde informatie.

10 november 2022 : Gust Verwerft
eze gerechtsjournalist spreekt over de grote moorden en processen uit zijn loopbaan. 50 jaar lang zat hij op de eerste rij, hij maakte er reportages over en schreef tientallen boeken. De grote processen zoals de parachutemoord, Kim De Gelder, Freddy Horion, Ronald Janssen, … Wie weet het nog en wat is daar echt gebeurd?

8 december 2022 : betekenis van namen Namen blijken onderhevig te zijn aan modes, nieuwe namen verschijnen maar verdwijnen ook elk jaar met duizenden. Jan Vanroose legt in zijn voordracht de klemtoon op het bizarre en grappige.

*** Deze seniorennamiddagen gaan door in zaal Flandria, Steenhuffeldorp 56 te Steenhuffel Kostprijs is 15 euro (koffie en broodje inbegrepen). Start om 14:00uur. Inschrijven kan enkel door storting op rekening
BE61 7341 4222 2217 van de seniorenwerking van het Gewest Londerzeel.
De inschrijvingen worden afgesloten de maandag voor elke activiteit. (inlichtingen bij Myriam Buys: myriambuys@hotmail.com of op 0486 44 29 08)

Uitsluitend leden en hun gezinsleden zijn verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen tijdens de activiteiten en uitstappen.

Dagreizen:

We vertrekken om 8 uur op het Kerkplein van Steenhuffel De inschrijving is pas definitief na het betalen van de kostprijs op onze rekening: BE61 7341 4222 2217 en dit tot ‘volzetting’. De inschrijvingen worden afgesloten de eerste dinsdag van de maand. Inbegrepen in de kostprijs: Reis met de bus, ochtendstop, middagmaal, BTW, fooi voor de gids en de chauffeur De reisprogramma’s zijn onder voorbehoud van wijziging door het reisagentschap ‘reizen De Vriendt’ uit Lebbeke, op de dag van uitvoering ***

12 mei 2022 : Basiliek van Koekelberg en Brussel
In de voormiddag bezoeken we de Nationale Basiliek van het Heilig Hart. De gids begeleidt u bij de ontdekking van dit unieke monument en vertelt u over de geschiedkundige, culturele en architecturale waarde van de basiliek. In de namiddag wandelen we met onze gids vanaf het Koninklijk Paleis langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel. Onderweg aan de Grote Markt voorzien we ongeveer een uurtje vrije tijd. Kostprijs: 66 euro

Augustus 2022 : Smokkelroute en gevangenis Merksplas
De grensstreek van Nederland en België is bekend om een grote smokkelgeschiedenis. Ontdek hier alles over tijdens een rondrit met gids! In de namiddag rijden we naar Merksplas waar we het gevangenismuseum bezoeken. Hier vertelt de gids het cultuurhistorisch verhaal van de vagebonden van Merksplas en Wortel Kostprijs: 70 euro

Meerdaagse citytrip Berlijn : Van 30 mei 2022 tot en met 3 juni 2022
Het gedetailleerd programma en inschrijvingsformulier kan verkregen worden bij Charline Verrijken via mail op charlineverrijken@gmail.com of telefonisch op 0496 78 54 28 Slovenië Bij voldoende interesse zullen we opnieuw een offerte opvragen voor deze meerdaagse reis. Heb je interesse contacteer Charline

Voorzitter : Myriam Buys 0486 44 29 08
Secretaris: Charline Verrijken 0496 78 54 28
Stuurgroepleden:
Jef Aelbrecht
André Degenhardt
Justine De Munter
Louisa De Groof
Erik Moens
Leon Van Den Bossche
Willy Walraevens
Marcel Wynants

 

 

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.